Boklansering 23 september 2021

Från bokidé till bokmässa!

Falska Löften – Författare Cecilia Cardot

Anna och Jonas flyttar från byn i Blekinge till miljonstaden Lyon i Frankrike med sina två barn. Anna har stora förväntningar på sitt nya jobb som underrättelseanalytiker på en EU-instans och längtar efter att få bidra att göra världen bättre genom att bekämpa den ökade brottsligheten. Men flytten blir svårare än de tänkt och mötet med ett nytt land, kultur och språk som de drömt om blir omskakande.

I en annan del av Europa förändras livet för den unga Livinia som länge fantiserat om en bättre framtid än den hennes eget land kan erbjuda. En värld där kvinnor och män har samma villkor till utbildning, jobb och frihet lockar och hon tar chansen när den kommer. Hon packar en ryggsäck och beger sig till mötesplatsen. Men vad händer när erbjudandet är för bra för att vara sant?

Cecilia Cardots debutroman är en spännande berättelse om illasinnade brottslingar, korrupta gränsvakter, patriarkala EU-chefer, unga naiva flickor och en barnfamilj som lämnar det trygga Sverige. Ett Europa där avståndet inte är långt mellan de kriminella som utnyttjar samhället och de som vill göra världen till en bättre plats att leva på. En plats där entreprenörer och visionärer arbetar sida vid sida, på olika villkor, men på vilken planhalva spelar de egentligen?

Jag kommer från Blekinge och skriver under pseudonymen Cecilia Cardot. Jag har under en stor del av mitt liv rest eller bott utomlands – i Asien, Europa och USA.

Att verkligen få skriva en bok har framför allt vuxit fram de senaste två åren efter att jag började en skrivkurs på Studiefrämjandet.

Det var inte förrän då jag insåg hur annorlunda och svårt det är att skriva en roman jämfört med de rapporter jag hittills blivit expert på. Som natt och dag.

Cecilia Cardot